A startupok amúgy is kedvenc érdeklődési köröm, sok ismerősöm dolgozik ilyen cégben, vagy tervezi, hogy ilyen céget alapít. Kiválasztottam a sok kedvencem közül hét olyat, ami ingatlannal kapcsolatos és akár az itthoni állóvizet is fel tudná kavarni.

1, reali.com – teljesen automatizált ingatlaneladás

A reali.com egy régi ötletet közelített meg teljesen új szemszögből, azaz az ingatlanos nélküli ingatlaneladást, ennek köszönhetik, hogy túl vannak egy 2 millió dolláros tőkebevonáson. A meghirdetéstől az ajánlattételig, mindent automatizáltak. Még arra is figyeltek, hogy wifi-s ajtózárakat is beépítsenek a rendszerükbe, így nem kell otthon lennünk, ahhoz hogy valaki megnézze az ingatlant. Persze arról ne beszéljünk, hogy nálunk még igazolványos azonosítás után is a 2. nap már csak a csupasz falak maradnának egy “itt vót Lali” graffitivel a nappaliban :D

2, august – az okos ajtócsengő

August egy olyan beengedő rendszer, ami egy netre csatlakozó kamerás ajtócsengőből és egy szintén netre csatlakozó zárból áll. Pofonegyszerű történet: Váratlanul rokonok törnek rád, te nem vagy otthon, becsöngetnek, beszélsz velük videochaten és miután az utált nagynénédet hazaküldték, te több száz kilométerről beengeded őket az otthonodba.

3, thestorefront.com – üzleti vállalkozások airbnb-je

“rövid távú bérlés bármilyen alkalomra”

a storefront ezzel a mondattal jellemzi saját magát. Tehát, ha egy divatbemutatónak, egy nagyobb baráti összejövetelnek, egy konferenciának, vagy egy kiállításnak keresel helyet, akkor a storefront a te oldalad. Budapesten még nincsenek ingatlanok feltöltve, de szerintem nem lesz ez sokáig így.

4, realtyshares.com – ingatlanalap másképp

A realtyshares.com-ra majdnem azt mondtam, hogy szegény ember ingatlanalapja, de ez sokkal több mint egy ingatlanalap. A realtyshares-nél meglévő, vagy épülő projektekbe lehet beszállni, 5000 dolláros minimum tőkével. A bevételt az ingatlanok kiadása hozza, így minimális pénzösszeggel tudunk úgy tenni, mint a nagy befektetők és még hasonló hozamokat is elérhetünk. Az megint más kérdés, hogy itthon gyorsan a Quaestor és a Postabank sorsára jutna a történet.

5, matterport.com – 3d-ben az otthonod

A matterport.com a hét közül a személyes kedvencem. Mindenki ismeri a régi gömbpanorámás ingatlanfotókat, na az olyan a matterporthoz képest, mint a menőmanó vonalrajza, az Avatar világához képest. Nyilván túlzok, de akkor is rohadt jó. Valamilyen technológiával letapogatják a házunkat teljesen 3D-ben belülről, majd az így kapott falak és tárgyak valóságnak megfelelő textúrát kapnak. A demot mindenképpen érdemes kipróbálni, mert eszméletlen jó. Ez és egy VR szemüveg és tényleg nem kell már lassan kimenni sem az ingatlanra, elég lesz csak így körbesétálni egy ingatlanirodában, vagy otthon.

6, neighborly.com – támogasd a helyi kezdeményezéseket, legyél lokálpatrióta

Neighborly.com azokat a helyi projekteket gyűjti össze, ami a lakóhelyed környékén található, az oldal könyvtárat és sikolát hoz fel példaként. Ezeknek a projekteknek kölcsönözhetsz pénzt, amolyan sok kicsi sokra megy alapon. Mindenki jól jár vele, mivel az adott intézmény alacsonyabb kamaton kap hitelt, te pedig jóval magasabb kamaton fialtatod a pénzedet. Nekem ez is nagyon tetszik!

7, houzz.com – százszor jobb mint az IKEA

Egy vallomással tartozom! Rühellek bútorüzletbe járni. Bármelyik is legyen az. Egyszerűen kiver a hideg veríték és gyorsabban kezd dobogni a szívem és legszívesebben a 200 forintos hotdoggal tömném be minden érzékelő nyílást a testemen, hogy kizárjam tökéletesen a külvilágot.

VISZONT!

Ezen az oldalon még én is szeretek bútorok után nézelődni. Meglepve ért ez az új érzés, de a stílusok szerint rendezett enteriőrök között lapozgatni igen felüdítő. Egy mázli van, hogy itthon nem lehet rajta vásárolni, mert a kofidiszes keret is igen gyorsan lemerülne.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!