Képkivágás

Eredetileg egy szimpla facebook bejegyzést terveztem arról, hogy a jófogás által kiküldött pdf-ben szereplő 2500-ft-os előfizetési díjból, hogyan lett 11.000 Ft, de miután felhívtam a kapcsolattartómat, úgy gondoltam két mondatnál többet is fogok erről írni.

Az áremelés az, amit simán benyelnék, ha nem ezzel az árazd fel tízszeresére és engedj belőle 90%-ot című amatőr trükkel etetnének. Ez nekem két dologról árulkodik, az egyik, hogy tök amatőrnek néznek, a másik hogy szerintük el kell adniuk a kért árat, mert a tények nem elegendőek az ingatlanosoknak, hogy zsebből kifizessék a 11.000 Ft-ot. Nekem egyébként elegendőek, már csak azért is, mert tudom mennyi lét döntöttek eddig a cégbe, hogy úgy muzsikáljon, ahogy.

Természetesen felhívtam a kapcsolattartót, hogy írnék egy bejegyzést erről, és hogy a kiküldött pdf-ben szereplő 2500 Ft-ból, hogyan lett 11.000, mire azt mondta, hogy ez csak Budapestre és Pest megyére érvényes, mivel ott az ingatlanok is többe kerülnek.

Többe kerülnek. 

Ezt egyébként más hirdetési felületeknél sem értem, hogy miért kell azért büntetni a fővárosiakat, mert elvileg többet keresnek egy ingatlanon. Persze arról nincs szó, hogy az értékesítők 50%-a itt található meg, így a konkurenciaharc és a marketingre költött zsetonok is jóval magasabb tornyokat képeznek. Ennek fényében megnézném, hogy kinek a nyeresége több, egy vidéki kollégáé, vagy a konkurencia tarkójába lihegő fővárosié.