Magyarország sok mindenről vált híressé, vagy hírhedté, ilyen többek között a szürkeállományunk, ami számos elismert tudóst adott a világnak, de ugyanakkor számos hírhedt szélhámost is. Az egyik legismertebb, a századelőn élt “búr generális”, avagy mr Hungary, polgári nevén Hamrák János.

Ő volt az, aki eladta a Rottenbiller utcát, majd regénybe illő menekülésbe kezdett, aminek során végigrabolt mindenkit akit ért, színésznek állt Ausztriában, hogy mr Hungaryként rajongókat gyűjtsön, majd visszaszökött Magyarországra és kitartó munkával elintézte, hogy végre letartóztassák. De ő volt az, aki egy nyilvános wc telepítésének ürügyén, végigfosztotta az egész Váci utcát. 30 éves korára megunva a csibész létet, megkomolyodott és vonatrablónak állt.

A modern technikának köszönhetően rengeteg új információra találtam rá, és olyan sztorikra, amit máshol nem olvashattál róla. Korabeli újságokat néztem át, de nekem nem egy könyvtárban kellett ezernyi oldalt átlapoznom, hanem az egyik magyar cégnek köszönhetően, 17 millió oldalnyi 100-200 éves bedigitalizált szövegben kereshettem rá a nevére, egyetetlen klikkeléssel. Így derült ki az is, hogy a 80-as években róla írt könyvnek, semmilyen valóság alapja nincsen.

A vlogot és a leírtakat, kizárólag korabeli újságokból és bírósági jegyzőkönyvekből állítottam össze.

Ha érdekel a szotirja, nézd meg a történetét!