Egy ingatlanhirdetés két célt szolgál, informáljon és keltsen érzelmeket az eladni kívánt ingatlannal kapcsolatban. Ezt több féle módon el lehet érni, valaki a szövegezést írja meg szépirodalmi műként, valaki a képeket emeli művészi szintre és persze, valaki mind a két eszközzel él.

Én inkább az informálisabb leírások híve vagyok, amit átfutva megfelelő tudással látom el az érdeklődőt, hogy telefonban már csak a személyes elvárásaikról beszéljünk és arról, hogy ezek megtalálhatóak-e az ingatlanban.

Így nálam a hangsúly az érzelemkeltésben a képekre kerül.  Ezeknek az elkészítéséhez alap feltétel a REND! Utána lehet homestage-ingeskedni. Csinosítgatni, kiegészítőkkel feldobni. A hirdetések gyermekbetegségét levetkőzve, a rosszabbnál rosszabb fotókat magunk után hagyva, egy újabb korlát vár minket, a realitás talaja, amit az ingatlan értékesítés érdekében sosem szabad elhagyni. Ahogy a rossz fotók érdektelenné tehetnek egy ingatlant, úgy a túlságosan jó képek, amik a realitástól elrugaszkodva jobb színben tüntetik fel az ingatlant, rengeteg plusz bemutatással tölti meg a naptárunkat és sok elégedetlen vevővel az adatbázisunkat.

Trükkök:

Sokszor kapok kulcsot a megbízásba felvett ingatlanokhoz, hogy az eladásig szabadon kezeljem őket, ebbe beletartozik a fényképezés is. A rend csinálás általában a tulajdonosra hárul, de vannak olyan helyzetek nagyobb lakásoknál, amikor egy-egy szoba véletlenül kimarad, ilyenkor rám hárul ez a felelősség. Egy eldugottabb hálónál a hajtogatás elég gyorsan megy, egy fürdőnél a sok apró csecsebecsét már úgy gondolom nem illendő “idegenként” arrébb tenni, ilyenkor jön a photoshop.

előtte:

furdo07B

utána:

furdo07

A két kép között jótékonyan takaró tejüveg lett “felszerelve”.

Az etikus trükkök nagy része (legalábbis nálam) a rendrakást fedik le, vagy azt  próbálják jóvá tenni. Átgondolva két extrémebb esetben használtam fotómanipulációt. Egyszer amikor a tulajdonosok gyerekszobája össze volt firkálva és a fotózáskor még ákombákomokkal volt a plafon is telerajzolva, itt szakszerűen  digitálisan “kifestettem”, illetve a másik alkalommal a konténerre váró sitt a kert közepén árválkodott, így azt is elektronikusan ellapátoltam. Amit itt fontos megjegyeznem, hogy mind két esetben bemutatáskor a képeken látott állapotokkal találkoztak a vásárlók.

Ha lesz rá megfelelő érdeklődés, csinálhatok pár oktató videót, hogy ti is rendet tudjatok tenni elektronikusan.

A bejegyzéshez itt tudtok hozzászólni.

 

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!