Most hogy lassan a hamiskártyások, kerítők és zsebtolvajok céhének is sikerül kiharcolnia valamilyen támogatást a kormánytól, a 10.000 ingatlanosnak egyelőre egy málnaízű kalippó sem jött össze, így sokan elgondolkoznak azon, hogy a különböző ingatlanos szervezetek, szövetségek és hétvégi gittegyletek, milyen célt szolgálnak.

A válasz röviden: SEMMILYET!

De egy másik oldalról is megközelíthetjük a dolgot, hogy milyen alapon kérhetünk számon tőlük bármit is, ha békeidőben egyiknek sem vagyunk a tagjai, nem fizetünk tagdíjat.

Kezdhetjük onnan is, hogy egy ingatlanos gittegylet két okból szokott létrejönni, az egyik szimpla rezsiközösségként működik, azaz belépnek egy maroknyian és a csoportos előfizetéseknek hála, olcsóbban jönnek ki hónap végén, a másik pedig belépőként funkcionál olyan körökbe, ahol el lehet hinteni, ha van mögötted 3-400 teljesen passzív tag, akkor te már vagy valaki.

Országos szinten egyik sem ér túl sokat. Egyiknek sincs érdekérvényesítő képessége és nincs akkora tömeg mögötte, hogy kialakuljon. Nagyon pénz sincs bennük, mert ember nem fizet tagdíjat, vagy ha mégis, 3-4000 forintokból nem lehet a világot megváltani.

Persze még mindig többet tesznek, mint az átlag ingatlanos, aki csodálkozik, hogy egy semmilyen támogatással, pénzzel nem rendelkező szervezet nem tud tenni semmit a szakmáért.

Egy olyan szakmáért, aminek a negyede a már említett hamiskártyások és kerítők közül kerül ki, másik negyede meg 3 napja kezdett bele a bizniszbe. És az alapvető hozzáállás, hogy mindenki a konkurenciád, aki nem te vagy és ezért “nem is annyira szeretjük mink’ egymást”.

A másik, hogy egy ingatlanos 5000 forintot olyan szolgáltatásért soha nem fog kifizetni, ami nem azonnali haszonnal jár. Kérdezd a frissen alakult hirdető portálok.

Csinálj szervezetet, megéri!

Szóval, nem csoda, hogy ebből a nehezen megdolgozható emberanyagból, ha valaki szövetséget is csinál, az általában a saját pecsenyéjét szokta sütögetni. 

És el is érkeztünk oda, hogy miért nem történt semmi az ingatlanosok ügyében és miért fog kelleni kisebb csoda, vagy nagyon nagy önfeláldozás, hogy történjen, mert arra senki se számítson, hogy jutalmul ezrek fognak belépni a szövetségébe, de a közös málnás kalippót persze megkaphatja.