Az egyik bejegyzésem alatt egy sráccal annyira jól elbeszélgettünk az átlag emberek ellenérzéseiről az ingatlanosokkal kapcsolatban, és arról, hogy én mit gondolok az értékesítőkről, hogy úgy gondoltam érdemes az egészet változtatás nélkül egy posztba önteni. A vastagon szedettel a srác kérdéseit, a normál betűkkel a válaszaimat olvashatjátok.

Full random kerdezem, egy ingatlanos milyen tenyleges munkat vegez? 🤔🤔🤔

Az ingatlanosok nem értenek semmihez, azért fizetsz neki milliókat, hogy ami kevesed van, azt a “hozzá nem értésével” el ne rontsa, felfoghatod akár védelmi pénznek is.

Most pacekba kerdezem dilò. Soha nem volt kontaktom egy ingatlanossal sem. Azt sem tudom hogy konkretan mit csinal egy ingatlanos. Ergo miert/mivel keresi a penzet. Mire kapja a jutalekot… stb.

Ehhez elég sok dolgot tisztázni kellene egészen az alapoktól, amire nem dobnék most rá 20-30 percet. Elég legyen az, hogy az értékesítés nem szakma, hanem egy tudományág, mindenki csinálja, valaki tudatosan, valaki tudattalanul. Iszonyatos mennyiségű felhalmozott tananyag van, és itt nem Brian Tracy féle dolgokról beszélek, hanem olyan figurákról, mint Kahnemanék, akik Nobel díjat is kaptak a kutatásaikért. Ebből lehet sejteni, hogy a tudásáért érdemes fizetni egy jó értékesítőnek, az megint más kérdés, hogy kevés a jó értékesítő, mert ugyan itt is lehet 20-30 milliókat keresni, de ez aprópénz ahhoz képest, amennyit egy igazi, minden skillel felvértezett értékesítő tud keresni.

Es te milyen ertekesitonek tartod magad? Mondjuk egy 10es skalan.

Az a gond, hogy a tizes skála legtetején kb félistenek vannak, és egy csettintésére bármire képes vagy. Lásd szektavezéreket, akik szintén eladnak ideákat, aminek a hatására akár százak is megölik saját magukat és a gyerekeiket. Ez egy szélsőséges példa, de azt kell látni, hogy ezen a skálán már az egyes is egy érdem. A politikusok sem mások, mint marketinggel megtámogatott értékesítők, ideákat, ideológiákat, terveket adnak el tömegeknek, általában ezért nem is váltják be az ígéreteiket, mert ők az ideák eladásában jártasak, nem a megvalósításban. Szóval egy ilyen skálán szerintem aki kettes fölött ingatlanozik, az nem használja ki a tudását, így nem is hiszem, hogy túl sokan lennének.

Csorba Dániel zsenialis valasz. Mintha egy politikus mondta volna. Tehat ez azt jelenti hogy barmely agazatbol szarmazo marketinges felcsaphat ingatlanozni, mivel a lakast ugyanugy adod el mint a mosoport. Ergo Klapka is siman beleugorhatott volna az ingatlanbizniszbe. 🤔

Nem ezt mondtam, de amit írsz atól még igaz, egy ingatlan ugyanúgy egy termék, ugyanúgy érzelmeket és fizikai tulajdonságokat adsz el. Én arról beszéltem, hogy akiket te ismersz értékesítőket, akikkel általában találkozhatsz, az nem a legteteje. Egy ilyen skálán Klapka is max 2-3 pontot kapott volna. Nekem csak elképzelésem van, a tanulméányaim alapján, hogy miket lehet elérni kettesnél nem adnék amúgy többet magamnak. Nagyon sok technika van, amit nem tudok készség szinten használni. És mondjuk ezzel a skillel is a ingatlanosok között a felső 5%-ban vagyok, ezt konverziós értékek alapján mondom, azaz egységnyi megbízásból, hányat adok el.

 Es nem szokott olyan erzesed lenni hogy te gyakorlatilag, atbaszod a vevoidet? Elvegre az a dolgod hogy eladd nekik meg azt is ami nem is kell nekik, vagy nyilvan nem megfelelo szamukra. Sot, tovabb megyek. Te eladod ugyanazt ugyanannak, amit xy kollega eselytelenul kinalt be. De csak azert mert valamilyen tanult technikaval te eltudod vele hitetni hogy az marpedig neki KELL. Nem atbaszas ez?

De ez átbaszás. Az értékesítés nem jó, vagy rossz dolog, attól kap bármilyen előjelet, hogy ki mire használja. Én pl senkit nem verek át. Nem használok olyan technikákat, amikkel megvezetem a másikat(alapvető push technikák),és a morálisan helytállóakat sem használom rossz dolgokra. Nyilván felelősséggel jár, ha tudod irányítani a döntések kimenetelét. Ide meg már az egész életfelfogást, vallást, motivációkat is bele kell keverni. Én a magam nevében tudok beszélni, attól pl hogy honi viszonylatban sokat keresek, pont nem érdekel a pénz, nem azért csinálom, ezért nem is kötök olyan üzletet, ahol csak az az egy dolog a döntő. De nem is szeretek fölöslegesen sokat dolgozni és ha nem is a morális része vezet valakit oda, hogy tisztességesen dolgozzon, akkor legalább a racionalitásnak ebbe az irányba kellene terelnie, mert az átbaszások már rövid távon is negatívan hatnak az üzletedre, és a bankszámládra. Ha átversz valakit, az lehet abban a pillatanban úgy dönt, ahogy te szeretnéd, de a presszió nem marad örökre benne, egyszer kitisztul és a döntése megkapja a valós helyiértékét, azaz ráébred, hgoy át lett baszva. És itt jön a vallás rész. Én hiszek a karma törvényében, nem csak ezoterikus értelemben, de racionálisan is. Azaz ha mindig átmész a piros lámpán végtelenszámú alkalommal, akkor biztos hogy el fog ütni egy autó.

Csorba Dániel köszönöm hogy mègis ùgy döntöttèl hogy àldozod azt a 20-30 percet.

Volt az 1-2 óra is, de ki számolja! Szívesen! :)