A tulajdonosok, vagy az ingatlanosok sokszor nem mondják el a valóságot, arról, hogy mikor került a piacra az ingatlanuk. Két okból is indokolt ennek az adatnak az elhallagtása:

1, a kezdeti ár jóval magasabb volt, így a nagy árkülönbözet miatt, a vásárló olyan következtetéseket vonhat le, hogy ha eddig engedett az árból a tulajdonos, akkor ártárgyalásnál is fog, és nyilván a kezdeti ár és a jelenlegi ár különbsége, sokszor nagyobb lefaragást vetít a vevő lelki szemei elé, mint amire valójában sor kerülhet.

2, a régóta hirdetett ingatlan nem megfelelő árról árulkodik, ami ártárgyaláskor megint csak nagyobb áralkut vetít elő a vevő részére.

De nézzük meg, pár hibát a hirdetési fázisban, ami tuti buktatója a jövendőbeli zökkenőmentes ártárgyalásunknak.

A tulajdonosok, sem az ingatlanosok, nem szokták a hirdetett ingatlan marketingjét az évszakhoz igazítani, így egy téli képekkel hirdetett lakás ősz elején, egyből egy beragadt ingatlan képét vetíti a vásárló felé.

A másik alapvető hiba, hogy a szöveget sem módosítjuk, így a google keresőjével a szövegből kiollózott jellegzetesebb mondat rákeresésével, azt is meg tudjuk nézni, hogy mikor került fel először a hirdetés bármilyen portálra. Rendszerint itt az árcsökkenés menetét is végig lehet követni, 5 perc alatt a fotelből.

A google 1-2 éves szolgáltatása, a kép alapján való keresés. A hirdetett ingatlan képére való jobb klikkeléssel, előhívható a “képek alapján való keresés”, ami az azonos képekkel rendelkező oldalakat jeleníti meg a találati listájában, ezek rendszerint a nyomozás tárgyát képező ingatlan régi hirdetéseinek a listája.

Bízzunk meg minél több ingatlanost, hogy az ártárgyalásunkat tökéletesen tönkretegyük! Mivel a 8-10 ingatlanos közül lesz aki az elején feladja a velünk való kontaktálást, így a kezdeti “próba-ár” örökre fennragad az interneten, majd a maradék a különböző árcsökkenések előtt véreznek el, így a hirdetésük alapján, végig lehet követni a 6-7 különböző árral fent levő azonos ingatlant fedő hirdetéseket.

Természetesen lehet ilyenkor azt mondani, hogy ennek ellenére bármit mond a vevő én kitartok az áram mellett, csak egy hölgy randira hívása előtt, nem mindegy, hogy virággal állítunk be a szülői házba, vagy az édesapját a tornácon összeverve, a kerti virágokat letaposva, édes anyjának 8 órán túl nyúló, munkahelyi stressztől mentes foglalkozását felemlegetve, invitáljuk meg a szívünk választottját

Jobb ha a vevőnk prekoncepció mentesen ül le velünk a tárgyalóasztalhoz.

 Oké! De akkor mit tegyünk?

Első lépés bízzunk meg 1 (azaz egy) darab profit, aki tényleg értékesítő, nem pedig hirdetéseket rögzítő kényszer vállalkozó.

Második lépés: Dölj hátra, szürcsöld a koktélodat,

Ha tényleg profit bízunk meg, ő megcsinálja a piaci alapú értékbecslést, el is magyarázza, hogy mi fán terem, elmondja, hogy miért érdemes piaci árhoz közel meghirdetni egy ingatlant, majd a tökéletes, ütőképes marketingről is ejt pár szót, amit utána annak rendje és módja szerint végre is hajt. Itt még mielőtt kiválasztanánk a profit, érdemes megnézni a portfólióját, ha a hirdetések minősége megfelelő, akkor ragadjunk telefont, viszont ha 40-nél több ingatlana van, akkor nem lesz a mi ingatlanunkra elég ideje, keressünk tovább megfelelőt.

De a legegyszerűbb, keress meg engem és ajánlok én egy jó ingatlanost.

Csorba Dániel

hello@csorbadaniel.com

20/776-2464

 

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!