Ingatlanpiaci hiénákkal szemben mi a helyes eljárás? Tehát ha felrakom a hirdetésemet, és bár ott feltüntetem, hogy ingatlanügynökök kíméljenek, ne hívjanak, de mégis folyton hívogatnak, akkor mit tehetek? Hol lehet panaszt tenni például? Tapasztalatok ez ügyben?

Szerintem kezdjük onnan, hogy miért hívogatnak. Az ok teljesen egyszerű, mert megéri az ingatlanosnak, azaz tranzakció generálódik, olyan hívásokból ahol direkt kikötik, hogy ingatlanosok kíméljenek. Ez főként abból adódik, hogy a magánszemélyek elég nagy százaléka kiteszi, annak ellenére, hogy valóban így gondolná. Sokszor egy félkizárólagos szerződés van a háttérben (csak egy ingaltanos és a tulaj hirdetheti az ingatlant), ami annyit ér mint egy általános szerződés(boldog boldogtalan hirdetheti, ingatlanos, az ingatlanos anyja, egy régi osztálytárs, Marika az Élvezet presszó egy fülű barisztája), így egy picit is tapasztaltabb ügynök, vagy átköti saját magának kizárólagos szerződés formájában, kitolva a bizniszből azt aki rosszúl kötötte be a szerződést, vagy még jobban rontja a gyerek fekvését és becsatlakozik 2. ingatlanosnak, megadva a lehetőséget arra, hogy még 3-4 ingatlanos is oda férjen a vályúhoz kéglihez.

Na de mit tehetsz ellene?
1, Nagybetűkkel küld el a francba az összes ingatlanost, már a hirdetés elején. Beválni nem fog 100%-ig, viszont a blogomra tuti be fognak külden páran. Úgyhogy előre is köszi a kontentet!

2, Adatvédelmi incidens bejelentése. Az új általános adatvédelmi rendelet (GDPR) alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé bejelentheted (NAIH). Amin először úgy fognak röhögni, hogy a májkrémes szendvics darabok beterítik a képcsöves monitorokat az irodában, aztán megy majd még két cicás képpel egy körímél, hogy mások is behugyozzanak, a nap poénján. Majd ha minden jól megy esetleg valamit tesznek az ügy érdekében, ami már csak azért is kétséges, mert hogyan bizonyítod?

Híváslista alapján?
Erre egyszerű a válasz, csak egy random embert akart felhívni a kolléga, hogy elsuttogja a kagylóba “a magyar reformok működnek”, az eladó ingatlanodról pedig egy szót nem ejtett.

Felveszed a beszélgetést?
Ekkora fordulna a kocka, és már a te képedbe fújnák a csempészett ukrán prilukkit egy hunyorgó vallató lámpa előtt, mivel a másik fél tudta nélkül nem készíthetsz felvételt.

3, Felhívod a felettesét.
Röhögés, körímél, macskás képekkel csatolt körímél, még több röhögés, esetleg még nekem is elküldik. Sztori leszel hónapokig! Egy legenda születik!

Szóval, túl sok kibújót nem látok, hogy ne hívogassanak. Ja de! Bízz meg engem kizárólagossal, és megszűnik a gond! :D