Általános albérletcsalás, amiről már kétszer írtam is (itt és itt). Ami különlegessé teszi, hogy most egy másik szemszögből is látni fogjuk a  történetet. Mégpedig a bepalizott ingatlanoséból.

Egy kis felfrissítés, hogy miről is van szó: nem létező albérletre jelentkezőktől kicsalt pénzt, egy lenyomozhatatlan bankszámlára fizettetik be a szintén bepalizott ingatlanossal. A bérlő soha nem látta az albérletet, az ingatlanos pedig sem a megbízót, sem a szóban forgó ingatlant. Kizárólag telefonon beszél mind két fél a csalóval. De nem lövök le mindent, olvassátok el a részletes történetet:

MINDEN LAKÁS- ÉS ÁLLÁSKERESŐNEK AJÁNLOM FIGYELMÉBE EZT A KIS TÖRTÉNETET!!!


Próbálom röviden összefoglalni a minap történteket…
Pár nappal ezelőtt kaptam egy e-mailt, melyben az állt,hogy elnyertem egy asszisztensi állást.
Személyesen a cégvezető írt e-mailt, hogy minél gyorsabban el kéne kezdeni a munkát. 2 napra rá reagáltam levelére és ezután került sor a skypeon való beszélgetésre ( mert, hogy a cégvezető épp Barcelónában tartózkodik). Azt hozzá teszem, hogy az első levélben elküldte már a munkaköri leírást és a munkaszerződést.
Miután ezeket elolvastam, felmerültek bennem kérdések. Első kérdésem az volt, hogy miért épp rám esett a választás, hiszen személyesen még nem talákoztunk. Erre ő azt mondta, hogy én biztos valamit félreértettem, mert ő még nem vett fel engem, ez csak egy próbanap lesz (levelének tárgya ez volt: Elnyerte asszisztensi pályázatunkat ).A skype beszélgetés során kiderült, hogy a próbaidő alatt fizetésem nettó 200 000 Ft+ céges telefon+bkv bérlet+40 000 Ft cafeteria (ez már gyanús lett nekem picit, de igyekeztem pozitív lenni), a próbaidő leteltével a fizetésem nettó 250 000 + a fent említett telefon, stb.). Mikor megkérdeztem, hogy hányan dolgloznak a cégnél, válasza az volt, hogy 12 fő.
Még mielőtt felvettem a kapcsolatot az illetővel, akit mellesleg V. LÁSZLÓNAK hívtak, rákerestem a cég adataira a https://www.e-cegjegyzek.hu/ honlapon. Valóban létezik a cég és alapítója a fent említett V. László (ha jól emlékszem 1956 vagy 1965 születésű, tehát nem egy fiatal férfiról van szó). A cég neve: H*ZAK INGATLANKEZELŐ KFT.
Azt viszont hozzátenném, hogy az az illető, akivel én skypeon beszélgettem, jóval fiatalabb lehetett a hangjából ítélve.
Elmondta, hogy mik lesznek a feladataim a próbanap során…stb.
Első feladatom az lett volna, hogy másnap 13:00kor találkozok egy ügyféllel, akitől át kell vegyek pénzt (foglaló 255 000 Ft összegben) a lakásért, amit a cég ki fog XY-nak adni.. Majd ezután az átadott összeget át kell utalni Western Unionon (hogy kinek, a beszélgetés során nem derült ki ) majd az aláírt szerződésekkel el kell menni a postára és feladni a könyvelőnek stb…..
Levélben megkaptam a lakás adatait, képeket, és a lakásbérleti foglaló nyilatkozatot grin hangulatjel
Na most, ami még furább volt, az az, hogy egy 5. kerületi Nádor utcában lévő 45 négyzetméteres lakás bérleti díja 85 000 Ft (na most szinte mindenki tudja, hogy ilyen árban,mindennel felszerelt lakást a Parlament mellett kibérelni lehetetlen).Ja, és az ügyfél nem is látta a lakást. Akkor jöttem rá, hogy itt nagyon nincs rendben valami, amikor a V. László arra a kérdésemre, hogy mikor mutatom meg az ügyfélnek a lakást, azt mondta, hogy azzal én ne törődjek,majd ő megmutatja, ha visszajött Budapestre…. grin hangulatjel )
A 13:00 találkozó át lett téve 15:00-ra..és mivel volt egy kis időm, ezért elmentem arra a címre, ahol a fent említett cég be volt jegyezve.. valóban ott volt egy névtábla a fent említett céggel és V. László neve is szerepelt rajta. Ajtót senki sem nyitott,mert gondolom nem voltak otthon.
Ezután írt ez a V. László skypeon és elküldte annak az ügyfélnek az adatait, akitől át kellett vennem a pénzt már este 19:00-kor a Mammut bevásárlóközpontban. Nyilván a srác adatai kapóra jöttek nekem, mert azonnal felvettem vele a kapcsolatot és elmeséltem neki, hogy valószinűleg át akarják őt verni. Miután megkaptam az ügyfél adatait, írtam a V. Lászlónak, hogy meggondoltam magamat és nem szeretnék neki dolgozni,mert kicsit fura ez az egész és hogy többet ne keressen! Már a reakciójával is elárulta magát, mert írta, hogy nem fog keresni, de nem volt korrekt a részemről, hogy csak most szóltam. Irtam neki, hogy ne aggódjon, biztos akad a 12 fős csapatában olyan, aki ráér este 19:00kor is…grin hangulatjel
Ezután azt is sikerült kideríteni,hogy a lakás, amit ki akartak adni az ügyfélnek, soha nem volt kiadó…a szerződésben szereplő tulajdonos pedig ingatlanos ( és egyben tulajdonosa a fent említett lakásnak), akinek az adatait felhasználták piszkos céljaik elérésében.

Úgy látom picit hosszúra sikeredet ez a levél, de ezzel az üzenettel csak figyelmeztetni akarok mindenkit, mert ezek a szélhámosok mindenhol jelen vannak!!!!
Nagyon vigyázzatok azzal is, hogy kinek adjátok ki az adataitokat.

Ezután az üzenet után azon sem fogok csodálkozni, ha más néven hirdeti magát!
Legyetek óvatosak!!

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!