Így add el milliókkal többért a törökbálinti házadatat

Amikor először találkozom egy ügyfelemmel, mindig részletesen átvesszük, hogy hogyan lesz eladva az ingatlanuk. És minden alkalommal két nagy aggodalmukról szoktak beszélni nekem.

Az egyik, az eladásra szánt idővel kapcsolatos, mivel félnek hogy akár évekig is elhúzódhat mire vevőt találnak.

A másik az árral kapcsolatos, azaz félnek hogy ár alatt sikerül túladni a legnagyobb vagyontárgyukon, a saját otthonukon.

Mind a két félelem jogos!

Törökbálinton a KSH* adatai alapján kevesebb mint 40 darab lakóingatlan cserél gazdát évente. Ez a szám igen alacsony, főleg annak tükrében, hogy évente majdnem 500-600-an** próbálkoznak meg eladni a törökbálinti házukat.

Ez azt jelenti, hogy a piacon lévő ingatlanok 92%-át nem veszik meg.

Törökbálinton évente 100-ból 8 ház kel el .

Egy ilyen vevőkért folytatott versenyben, nehéz benne lenni a szerencsés 8%-ban és főleg akkor, ha még jó pénzt is szeretnél kapni az otthonodért.

Tehát a megoldás az, hogy megtaláld a vásárlók között azt, aki a legtöbbet hajlandó fizetni a házadért.

Ehhez viszont, a Törökbálinton kereső összes vevővel fel kell venned a kapcsolatot.

De hogyan kezdhetsz neki?

 • Az eladás előkészítése. Sok ingatlant érdemes jogi szempontból átvilágítani és a felmerülő problémákra megoldást találni. Lehet ez tulajdonjogi, hitel, vagy akár telekrendezési probléma. Ha nincs megfelelő megoldás a rendezésére, a vevőd egy pillanat alatt faképnél hagyhat.

 • Túl alacsony ár esetén, az ingatlan gyorsan elkel, viszont milliókkal rövidülhetsz meg.

 • Túl magas ár. 10% fölötti túlárazásnál éveket vehet el az életedből mire vevőt találsz.

 • Hiányos, vagy nem létező marketing terv. Ahhoz, hogy megtaláld a leendőbeli vevődet, tudnod kell ,hogy milyen célcsoportból kerül ki és azt a célcsoportot, hogyan szólíthatod meg. Enélkül elég nehéz megtalálni a megfelelő vevődet.

 • Nem megfelelő ügyfélkezelés. Sok embernél egy nem jól elejtett mondat, gyanakvást, ellenérzést tud kifejteni. Akik potenciális vevőként kezdik, gyakran a nem megfelelő kommunikáció miatt, fél perc alatt érdektelenné teheted az ingatlanod iránt.

 • Az ingatlan helytelen bemutatása. Az (egyik legfontosabb) első pozitív benyomás megteremtésének az esélyét pár pillanat alatt el lehet lehetetleníteni.

 • Ártárgyaláskor fellépő érdekellentéteket a legkönnyebb mindig egy 3. félnek kezelnie. Még mindig jobb, ha a vevőd rám haragszik és nem rád és ezzel együtt elálljon a vételi szándékától.

 • Szerződés előkészítése. A megállapodást az ügyvéd foglalja szerződésbe, de hogy a megállapodás számos pontjában egyetértés legyen, az a te felelősséged is. Egy szerződés előtt pár nappal felbukkanó részlet, sokszor bizalomvesztéshez és az adás-vételtől való elálláshoz vezet.

 • Eladás utáni teendők! Az eladással nem ér véget a történet. Földhivatali papírok, hitelkiváltás, költözés, végrehajtókkal való ügyintézés, mérőórák átírása. Számos olyan pont lehet egy adás-vétel után, ami a szerződésbe foglalt határidőket átírhatja, így akár a már aláírt szerződés felbontásához is vezethet.

Megbízhatsz egyszerre több ingatlanost is,

… akik meghirdetik az ingatlanodat és ha csörög rá a telefon, felhívnak, ha pedig nem, akkor foglalkoznak a náluk lévő másik százzal.

A közös ló esete itt is tökéletesen leírja az ügymenetet.

Nem beszélve arról, hogy elég egy nem megfelelően hirdető ingatlanos, hogy rossz színben tüntesse fel az otthonodat, ami megint csak ügyfélvesztéshez és nem utolsó sorban időt és pénzt fog elvenni tőled.

A fő érv több ingatlanos mellett mindig a verseny helyzet megteremtése, ez teljesen helytálló elvárás. Viszont ilyenkor nem a másik 800 eladó törökbálinti otthonnal fogják megversenyeztetni a házadat, hanem hogy minél gyorsabban, nyomott áron eladják a másik ingatlanos kolléga orra elöl. Hiszen csak akkor lesz számukra is jövedelmező az üzlet.

Ha 4 ingatlanost megbízol ott 4 felé megy 4 fajta információ az otthonodról. Vajon mennyire bizalomgerjesztő egy vevőnek egy ilyen ingatlan? Elárulom: semennyire

Nem beszélve az árról. Vajon az lesz a célja az ügynöknek, hogy a vevőket megversenyeztesse a magasabb ár miatt, vagy a gyorsabban fizetőnek adja el nyomott áron, hogy minél gyorsabban zárja az ügyletet, hogy a másik három el ne vigye az üzletét. 

Szerintem te is tudod a választ!

De mi a legjobb módszer eladásra?

10 éve amikor ingatlanokkal kezdtem el foglalkozni, már akkor sem éreztem magaménak az általános módszert, hogy “hirdess meg minél több ingatlant, aztán valamelyiket majd csak eladod”.

Ez senkinek sem jó.

A közvetítőnek a rengeteg kudarc élmény miatt, ami a munkájára és az ügyfelekkel való kapcsolatára is kihat, neked pedig a már felsorolt okok miatt, időt és rengeteg pénzedet emésztheti fel.

Úgy voltam vele, hogy inkább dolgozom tizedannyi ingatlannal, de legalább azokat el is adom. Így jól jár mindenki, hiszen te azt kapod ami miatt megbíztál engem, egy nyomon követhető, korrekt eladást és én pedig egy sikeresebb, kiegyensúlyozottabb életet.

Ehhez jó pár dolgot meg kellett változtatnom, ami addig a közvetítés sajátossága volt.

 • eladás előtt az ingatlanodat teljesen átvilágítom, a helyben megoldható problémákat megoldom, az adásvétellel megoldható problémákra, pedig megfelelő ütemtervet adok a vevőnek, hogy semmi se riaszthassa el a vásárlástól

 • alacsony számú ingatlannal dolgozom(maximum 15 db), hogy megfelelő odafigyelésben részesülj

 • központosított marketinget folytatok, azaz a hirdetési felületeken, igényesen összeállított marketing anyaggal egységes képet mutatok a vevők felé, így a valóság talaján megmaradva a lehető legpozitívabb benyomást keltem bennük

 • kizárólag minőségi képekkel hirdetem az ingatlanodat

 • a vevő számára az otthon érzésének a megteremtése elsődleges célom, minden bemutatásnál, hiszen ezzel lehet toronymagasan kiríni a több száz ingatlan közül

 • mivel negyedik generációs törökbálinti vagyok és szeretek is itt élni, ismerem az előnyeit a településnek, amit érdemes kidomborítani

 • minden ingatlanossal közreműködök az értékesítés érdekében, viszont minden ügyfélnek, én mutatom meg az ingatlant, hiszen én állítom össze az értékesítési tervet, így én tudom a legjobban az erősségeit és a gyengeségeit az adott otthonnak

 • az hogy minden az én kezemben fut össze, minden egyes nem várt döccenőnél, gyors és azonnali reagálást eredményez, így nem vesztegetünk el egyetlen egy érdeklődőt sem

 • a megfelelő ár megállapításához piaci értékbecslést készítek, így a vevőnek nincs alapja a piaci körülményekre hivatkozva alacsony árat ajánlani, így jóval nagyobb százalékban sikerrel zárul az ártárgyalás és így az adásvétel is

 • lényegesen csökken a meghirdetett ár és a valós vételi ár közötti különbség, ez az értékbecslésnek is köszönhető, illetve annak, hogy a vevőnek segítek az ingatlanosba meglátni a jövendőbeli otthonát

 • a vevőknek a vételhez szükséges hátteret biztosítom, akár ügyvédről, költöztető cégről, vagy hitelről legyen szó

 • nem engedem el a kezed! Az adásvétel után, továbbra is kísérem az ügyletet, mindenben segítek, ami megoldásra vár.

Szeretném eladni az ingatlanomat!

Üdvözöllek!

Csorba Dániel vagyok! Törökbálinton élek és itt is ingatlanozom!

Ahol találkozhattál velem:

De beszéljenek helyettem azok a törökbálintiak, akiknek ezzel a módszerrel segítettem az ingatlanuk eladásában:

Takács Dalma
Takács DalmaTörökbálint (Máv telep)

“rendkívül elégedett vagyok Dani munkájával, mivel nem csak egy voltam a rengetek munkája között, hanem rendszeres személyes kontatja, sokkal barátságosabbá és érthetővé tette a ház eladásának és az új megvásárlásának folyamatát”

Demeter Viktor
Demeter ViktorTörökbálint (Új telep)

“Életünkben változás állt be, melynek következtében gyorsan és több feltételnek is megfelelő ingatlant kerestünk. Miután felkerestük Dánielt, két nappal később jelentkezett, hogy megtalálta álmaink otthonát. Igaza volt, a következő héten már az adás- vételt írtuk. Ezek után mindenkinek csak ajánlani tudjuk.”

Németh Gergő
Németh GergőTörökbálint (Új telep)

“Dani elmondta részletesen, hogy mire számíthatunk mire megtalálja a megfelelő vevőt a házunkra és lépésről lépésre az történt, amit előzőleg mondott. Köszönjük!”

Sárközi Gergely
Sárközi GergelyTörökbálint

“Dani! Köszi szépen a gyors értékesítést és a teljes ügyintézést! Ha újra költözünk, bár innen már nem szeretnénk, akkor Téged fogunk keresni!”

Most rajtad a sor! 

Ha el akarod adni az ingatlanodat, de úgy érzed segítségre van szükséged, akkor nincs más tennivalód, mint kitölteni ezt az űrlapot és egy gombnyomással elküldeni nekem. Még ma fel foglak hívni téged!

Ez itt a Te lépésed az eladás felé! A többit én intézem!


  jogi nyilatkozatot