Nem régiben írtam egy  esetről, ahol egy ingatlaniroda egy már eladott ingatlan képeit “lelopva” vevőügyfeleket generált. Az akkori sztori része volt az is, hogy sem írásbeli, sem szóbeli engedéllyel nem rendelkeztek, sem most sem régebben. Ez volt akkor röviden a bejegyzés tartalma, most viszont a tulajdonos leveléből sajnos sokkal rosszabb történet keveredett ki. (a neveket és a cég nevét kicsillagoztam, és itt tudtok hozzászólni)

Kedves Dániel!

Mivel volt szíves válaszolni a problémámra,ha megengedi,árnyalnám itt a képet,ugyanis nagy valószínűség szerint emiatt a megbízás nélküli hirdetésen buktunk el egy adás-vételi szerződésünk!
A helyzet a következő:adott egy 12.-ker.-i  40m2-es ingatlan,amely értékesítés alatt áll.Ehhez én egyetlen ingatlanos kolléga segítségét kértem-a G**-es M. Mónikával kötöttem kizárólagos szerződést-azt gondolom,ez abszolút jogomban áll.
Ezzel párhuzamosan megkeresett telefonon F.  BENCE ingatlanügynök a D****** Ingatlanügynökség képviseletében,hogy közvetítheti-e az ingatlanomat.A válasz nemleges volt,TEHÁT SEMMIT NEM ÍRTAM ALÁ ILLETVE SZÓBAN SEM KÉRTEM SEMMIRE.
Ehhez képest a G**-es kolléga közvetített egy vevőjelöltet, aki írásbeli vételi ajánlatot tett, meg is alkudtunk 23.9M ft.-ban-24.9M volt a kikiáltási ár.
És ekkor,a szerződéskötés előtt két nappal kétségbeesve hív a G**-es ingatlanosunk,hogy a vevőjelölt visszalép a vételtől,mivel ő abban a hiszemben volt,hogy csak a G** forgalmazza az ingatlant!
A vevőjelölt egy idős korára hazatelepülni kívánó amerikai-magyar kettős állampolgár,aki nyilván tele van régi, rossz beidegződésekkel, attól retteg, hogy több embernek is el lesz adva a lakás. Ez nyilván irracionális félelem, de sajnos a végkimenetel szempontjából mindegy, visszalépett.(Hozzáteszem,a D******-os kolléga volt olyan pofátlan,hogy egy hasraütés-szerű vételárat is beírt,pont egy millióval olcsóbbat, mint amiben a G**-nel maradtunk..)
A D******-os F.  Bence ügynök és a  főnöke is felettébb flegma,primitív,nemtörődöm attitűddel reagálták az egészet le.
epilógus: kifejezett felszólításunkra csak inaktiválták,nem törölték a megbízás nélküli hirdetésüket az ingatlan.com-on.
Tényleg semmit nem lehet tenni az ilyen csalók ellen?
Üdvözlettel,
Sz. Nóra

Ui: minden dokumentum screenshottal is mentve van(a D******-os hirdetés, meg a vételi ajánlat illetve a visszalépés indoklással is)

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!