Ha ingatlaneladáshoz készülődsz, vagy egyéb más okból, de szeretnéd tudni az ingatlanod piaci értékét, akkor keress fel engem és egy teljesen ingyenes felmérés után, megmondom, mire számíthatsz, ha aznap adnád el az otthonodat.
Az értékbecslők több módszert használnak egy ingatlan árának a meghatározására. Én a piaci összehasonlító értékbecslést preferálom, mivel ennél lehet legjobban valós piaci képet kapni a versenytársak ingatlanairól, illetve a jövendőbeli vevő is hasonló képpen alakítja ki az ár-érték elképzelését.

De miből is áll egy ilyen értékbecslés?

A környéken eladott illetve éppen eladás alatt álló ingatlanok, eladási és kínálati árából indulunk ki. A te ingatlanodat és azokat amikkel eladáskor versenyezni fog, különböző tulajdonságok alapján összehasonlítjuk. Ilyen például a szobaszám, a kert méret, világosság, beosztás, zajhatások, külsö/belső állapot. Ha ez megvan, akkor egy olyan százalékosan korrigált négyzetméter árat kapunk, ami pontosan ki fogja adni az ingatlanod piaci árát.

A folyamat nyilván picivel bonyolultabb, és több számítás van mögötte, de nagyjából fedi a piaci értékbecslés metódusát.