A lehető legjobb választás, ha ingatlanbefektetéssel akarsz foglalkozni. Mondjuk ebben az is közrejátszik, hogy egy olyan versenyben lett a legjobb tanfolyam, ahol az indulók száma miatt, nincs második helyezett.

Király Norbi könyvéről már írtam korábban, az “Építs ingatlan birodalmat a semmiből”-ről, itt az ideje, hogy a tanfolyamáról is szót ejtsek az Online ingatlan Akadémiáról, mert tényleg érdemes.

A tanfolyam elég hosszú, összesen 2 félév, félévenként 12 lecke, leckénként 40-60 perces videókban leadva. Így már csak a nagy számok alapján is muszáj elhangoznia jó pár kulcsmondatnak az ingatlanbefektetéssel kapcsolatban.
Mivel egyetlen a piacon, így a versenyhelyzet kevésbé szorította rá a tananyag csiszolására, ha tippelnem kell olyan 2007 környékén vehette fel a videókat, már csak azért is, mert az egyetlen egy frissítés pont erről az időszakról szól, azaz a 2008-as válságból tanultakról.

Az ingatlanbefektetések egyik alappillére a hatástöbbszörözés, aminek fontos alkotóeleme a minél nagyobb kitettségű hitel. Ez 2008 környékén akár a 90% is lehetett, ami a hirtelen bezuhanó ingatlanpiacnál túlterhelt ingatlanokat, fizetésképtelen tulajdonosokat és alapjaiban megroppanó bankokat eredményzett. Norbi az ezekből tanultakat vette fel új videóra, és egészítette ki a már meglévő tananyagot.

Na de ki az a Király Norbert?
Debreceni ingatlanbefektető, aki hosszú és rövidtábú ingatlanbefektetésekkel foglalkozik. Pontosabban ő és Eszter, a felesége. Míg Norbi a tárgyalási részeket intézi, addig Eszter a kiadó/eladó ingatlanokat újítja fel, alakítja át, rendezi be. Ez a munkamegosztás a kurzuson is meglátszik. Míg a befektetési oldalát Norbi magyarázza el, addig az átalakításokról Eszter beszél.

Milyen leckékből áll össze az akadémia?

 1. Miért fektess be ingatlanba?
 2. Ingatlanbefektetési stratégiák – viszonteladás
 3. Hogyan találjuk meg az ideális ingatlant
 4. Viszonteladási célú ingatlanok elemzése
 5. A passzív jövedelem és a bérbeadási célú ingatlanok
 6. Bérbeadási célú lakó és üzleti ingatlanok
 7. A finanszírozás alternatív technikái a saját tõkén kívül
 8. Pénzintézeti finanszírozási formák
 9. Mit fejlessz és hogyan?
 10. A konyha és a fürdõszoba
 11. A praktikus és bérbeadható lakás
 12. Ingatlan marketing értékesítés és bérbeadás esetén
 1. Kreatív finanszírozási technikák
 2. Telek projektek
 3. Pénzintézeti követeléskezelt ingatlanok, vásárlás árverésen
 4. Bérbe adott lakások típusai
 5. Nappali +2 hálószobás lakások
 6. Nappali +3 hálószobás lakások
 7. Irodák bérbeadása
 8. Családi házak hasznosítása
 9. A keresleti és kínálati piac jellemzõi
 10. Bérbeadási célú ingatlanok menedzselése
 11. Ingatlanbefektetés külföldön
 12. Összefoglalás, válaszok kérdésekre

A tananyag tényleg elég sok mindenre kitér, aminek egy kezdő csak örülhet, hiszen tényleg az alapoktól magyaráz el mindent, egy közép haladónak már lehet itt-ott unásig tudott dolgok hangoznak el, de akár egy átfogó ismétlésnek is felfogható.

Ami 2007 körül menő volt, az most már nem elég.
Szerintem maga a tartalom tényleg jó, nekem az első befektető cégemnél sokat segített volna egy ilyen tudásanyag. Nem is lett sikeres a cég. Mondjuk ez az én hibám volt legfőképp.
Na de mi az ami nem trendi? 2007 óta, a youtube felrobbant az oktató videóktól, volt egy ‘12-es TEDx-láz, ahol meghúzták a külföldi előadók az origót, hogy hogyan kell tudást átadni online. Rengeteg online kurzust értékesítő oldal tört fel a startup láz közepette (coursera, duolingo, skillshare,codeberry). Az információ mennyiség ennél sem hibádzik, viszont az eltelt 11 év tükrében az előadás mód már sokkal inkább. Nyilván nem szakképzett oktatók (bár a tananyag összeállításán ez nem látszik) viszont igen monoton az előadás. Főként a tananyag leadása volt a cél, nem pedig a szórakoztatás.

Verdikt!

Tananyag: Ingatlanokkal foglalkozom, de már nem befektetéssel, biztos hogy nagyobb rálátásom van mint egy átlag embernek, de az igazi finomságait nem ismerem, így nem tudom, hogy mit lehetett volna még belevenni. Egy biztos, ha elvégzi valaki, akkor tisztán fog látni, hogy merre kell elindulnia és hogyan kezdjen hozzá. 8/10
Tálalás: Én reggeli elliptikus trénerezés közben néztem végig, így a 40 perc kardió értékesen telt, de több animációt, kis humort, kevesebb monoton mondatot elbírna az előadás. 5/10
Ár érték arány: A két félév ára 67500 Ft. Amit ha a 24 leckével elosztok, akkor nagyjából egy két személyes girosz tál ára, amit hetente az oktatásodra költeni szerintem nem nagy összeg. 8/10

Ha érdekel a többi ingatlanos véleménye, vagy hozzászólnál te is a bejegyzéshez, azt  itt tudod megtenni.

Ha érdekelnek a további bejegyzéseim, itt tudsz feliratkozni.

A youtube csatornámra pedig itt!

Ha pedig ingatlanos vagy, akkor várunk a blogom facebookos csoportjába, a Kalmár Kantinba!