Kicsit lassan reagáltam, mert csak most láttam, hogy létezik ez a sorozat. Ez persze nem az a sznob “nem nézek tévét és csak Baudelaire köteteket olvasgatok a hintaszékemben”, hanem olyan szinten kocka vagyok, hogy megőrjít a tematikus tv adás lineáris menete.

Na de beszéljünk a sorozatról!

Az őszinte ingatlanos, nyilván nem szakmán belülieknek szól, hanem az éppen kereső ügyfeleknek próbálják népszerűsíteni, a szponzorok termékeit. Így nem meglepő, hogy minden rész, egy-egy egyszerűbb kereső ügyfél lakástalálását követi végig.

Amire szánták annak teljesen megfelel. Nyilván nem szórakoztatni akar, hanem eladni és mélyíteni az adott brandet a nézőkben, így nagyon nincs is mit kritizálni rajta.

Viszont egy csipetnyi sincs abból , amiből nem csak itthon, de sajnos külföldön sem láttam igazán jó sorozatot, ami az ingatlanosok igazi belső világáról szólna. Csak a karót nyelt általános seggfej képét erősíti, amit már mindenki tud rólunk. Na de rohadtul nem ilyenek vagyunk!

Hozzáteszem, ha tényleg lenne egy ilyen műsor, nem biztos hogy az irántunk érzett szeretet növelné. Ha csak egy backoffice-ban elhangzott általános ügyfél értékelést rögzítenének, szerintem pár pontot veszítene a Mardekár. De elég lenne egy meghiúsult tranzakció utáni monológot bejátszani a műsorba és az RTL le is húzhatja a redőnyt.

 

Visszatérve a részekre. BRUTÁL unalmasak. Az első részt félig megnéztem és amikor konstatáltam, hogy ez tényleg erről szól, végig tekertem még két részt. Lehet hogy az áttekert jelenetek között ott volt az élet értelme, de van egy olyan érzésem, hogy több életigazságot szívnék magamba a 99-es busz random megállójában, valahol a sötét Magdolnanegyed mélyén.

Meglepődnék, ha a második évadot is megéri, bár hozzáteszem, ha van pénz lóvéra, akkor még 2024-ben is nézhetjük, ahogy a kétszázhuszonötödik részben keres kecót, valamelyik éjjel nappal budapest sztár, aki a huszonötödik  évadban hitelesen alakította a néma hentest 3 és fél másodpercig.