Sok mindennel találkoztam már, hogy ingatlanosok milyen új formát találtak arra, hogy érvényesítsék a jutalékukat, de ez az első amire azt mondom, hogy Nobel díjat érdemel!

A magyar találékonyságot Örkény Budapest című egypercese ragadta meg a legjobban, ahol egy atomháború utáni kipusztult Budapestet ír körbe igen részletesen, majd a világégés másnapján egyetlen cetli jelzi, hogy maradtak még túlélők és azok minden kétséget kizáróan magyarok:

“Hozott szalonnával egérirtást vállal doktor Varsányiné.”

Eddig ez volt amire azt gondoltam, hogy mindent elmond arról, amit mi úgy hívunk, hogy magyar találékonyság!

Na de ezért vannak ingatlanosok, hogy mindent felülírjanak.

A sztori egy viszonylag lerágott csontot ásott elő, avagy a dolgozzunk ingyen ideáját, pontosabban sem a vevőnek, sem a tulajdonosnak nem kerül egy forintjába az, hogy ha sikeres adásvétel köttetik. A fény-evésbe és hasonló badarságokba már páran elhullottak, így ilyen messze nem ment el a cég, hanem feldobta egy nem várt csellel ezt a halálra ítélt üzleti tervet:

Meghirdet egy gyanúsan jó árú lakást a belvárosban, amire még fekete afrika legsötétebb dzsungeleiből is ökörfogatra szállnak az ingatlant vásárolni akaró berberek, hogy a legközelebbi postahivatalban telefont ragadjanak. És itt jön a csel!!

Emeltdíjas a szám! 1500 ft/perc! Ezek az emberek bizonyos, hogy róka tejet szoptak!

Tehát van egy jó kégli, amire külön telefonközpontot kell nyitni, mert még a műtőasztalon lévő is, habzó szájjal, örjöngve telefont ragad rá, és minden jelentkezőt levesznek egy bigmek menü árával … PERCENKÉNT!

ZSENIK!

Persze arról nem szól a fáma, hogy létező ingatlanok vannak a sztori mögött, bár 25 millióért az Újlipótban lassan egy nyilvános wc emésztőjéből kialakított szuterén garzont sem lehet kapni, de ők ennyiért egy 67 m2-es újépítésűtől szeretnének megszabadulni.

KORSZAKOS ZSENIK!

update: Miután a Kalmár Kantinban megjelent a hirdetés, az icomos csapat gyorsan eljárt az ügyben és rögtön törölték az irodát!