1, Lézeres távolságmérő

Egy dzsedi nem dzsedi “lézerkard” nélkül (ami egyébként fénykard, de igaziból sugárpallos), hát egy ingatlanos szaki sem létezik lézeres távolságmérő nélkül. A legtöbb kollégának Bosch mérője van, általában 15-20.000 Ft körül alakul az ára.

2, Lábzsák

A lábzsák fogyóeszköz, illetve a jó minőségű lábzsák szintén ritka. A Kínából rendeltek csak gyermek lábakra passzolnak, nem az ilyen szittya medvetalpakra, így egy jó minőségű 100 darabos kiszerelés kiegészítő ajándékként tökéletes választás.

3, Névjegytartó

Itt rögtön két típusról is beszélhetünk, amiben a sajátodat tárolod és amiben mindenki másét. Ha olyat ajándékozol, amiben különböző névjegyeket lehet tárolni, akkor érdemes olyat venni, amit lapok befűzésével bővíteni lehet. Ha viszont saját névjegyek tárolását célzod meg, akkor kérlek ne az egyen alumínium tartót vedd meg, amibe belegravírozod a szeretted monogramját.

4, kulcstartó doboz

Egy ingatlanos általában 5-10 darab ház/lakás kulcsával rendelkezik, amiket tök jó egy helyen tartani úgy, hogy ha bemutatni megy az ember, akkor gyorsan le tudja kapni a megfelelő helyről. Amire itt figyelned kell, hogy ne legyen ormótlan, viszont ne csak 4-5 darab kulcsot lehessen beleaggatni, mert az gyorsan be fog telni.

5, kulcscsomóra fűzhető zseblámpa

Hány sötét padlás és pince pókhálóját átfejelve kellett rájönnöm, hogy kell egy olyan zseblámpa, aminek a fényénél napozni lehet. A ledes izzóknak hála, egy kulcscsomóra is simán rá lehet applikálni és akkor tuti mindig velünk lesz.

6, powerbank

Az okostelefon az ingatlanos egyik fő munkaállomása. Itt nézi menet közben az emailjeit, a naptárját, a google drive-ba feltöltött dokumentumait, chatel a kollégákkal és nézi az ingatlanok lokációját. Így sokszor nap végére alig van delej a telefonja aksijában, erre a legjobb ha van egy hordozható powerbank, amiről menet közben is tudja tölteni a telefonját.

7, Kamerás drón

Egy kamerás drón sokat tud dobni egy ingatlan marketingjén. Ugyan a videós hirdetések itthon is elterjedtek, de a hirdetési felületek nem nagyon preferálják, viszont egy madártávlatból készült fotó, egy nagyobb ipari komplexumról, vagy egy vadregényes kertről, olyan pluszt tud adni a hirdetéshez, amivel ki tudunk tűnni a tömegből.

8, Nagylátószögű előtét telefonhoz

Tudom! Ingatlant telefonnal fotózni ördögtől való, de egy tehetséges kézben és egy olyan előtét lencsével, ami a telefon által belátható teret megnöveli, azonnal a felső 10%-ban landolhatunk. Nyilván sok múlik a telefonon is, így érdemes vásárlás előtt megbizonyosodni, hogy milyen telefonja van a szerettednek.

9, iránytű

Igen telefonon is van, de az legalább 3 klikk és nem mindig jól működik, ez pedig egyetlen mozdulat és mindig pontos. Az én táskám mélye is rejt egy ilyet.

10, Hordozható nyomtató

Hányszor van az, hogy kifogysz valamilyen szerződésből, nyilatkozatból, ami éppen az adott helyzetben elengedhetetlen. Vagy egy adásvétel, ahol az ügyvéd messziről jön és esetleg kőkorszaki körülmények között kell az adásvételt megejteni. Egy apró mobil nyomtatóval ezt igen gyorsan át lehet hidalni.

10+1, Könyv

Nekem speciel ezzel lehet a legtöbb örömöt okozni, viszont nagyon vékony jég amire rátévedsz, ha könyvet szeretnél venni egy ingatlanosnak. Ugyanis minőségi magyar irodalom nem létezik, csak angol. Viszont üzlethez/értékesítéshez kapcsolható könyv itthon is szép számban megtalálható.  Itt egy rövid lista, amikről tudom, hogy jó könyvek:

  • Robert B. Cialdini – Hatás
  • Daniel H. Pink – Eladni emberi dolog
  • Csíkszentmihályi Mihály – Flow
  • W. Chan Kim, Renée Mauborgne – Kék óceán stratégia
  • Mérő László – Mindenki másképp egyforma
  • David Allen – Intézz el mindent
  • Simon Sinek – Kezdj miérttel

Ha érdekel a többi ingatlanos véleménye, vagy hozzászólnál te is a bejegyzéshez, azt  itt tudod megtenni.

Ha érdekelnek a további bejegyzéseim, itt tudsz feliratkozni.

Ha pedig ingatlanos vagy, akkor várunk a blogom facebookos csoportjába, a Kalmár Kantinba!