Kettőről akartam már írni korábban, a harmadik pedig ma csúszott be a postaládámba, egy olyan emailcímemre hivatkozva, amit életemben nem használtam feliratkozásra, tehát picit kimerítették a kéretlen levélküldés fogalmát, de spongyát rá, kezdjen mindenki tiszta lappal.

Tehát a 3 cég:

 1.  Win-win Zrt
 2.  Ingatlanfigyelo.com
 3.  Best Resident

1, A win-win-ről sokan kérdeztetek és ahogy eddig látom elég negatív a megítélése a cégnek ,de nézzük miben áll az ő újításuk.

A tulajdonosnak ingyen nyújtják az ingatlanközvetítői szolgáltatást, cserébe a vevőtől kérnek jutalékot. Ha jól tudom 2%-ot, de majd az illetékesek kijavítanak, ha ez nem így van.

Egy-két szomszéd országban ez a bevett szokás és biztosnak tartom, hogy itt is lesz rá érdeklődés, de nem gondolnám világrengető ötletnek. Egy igazán innovatív cég abban hasonlít, hogy új értékgörbét hoz létre, azaz olyan oldalról közelíti meg az adott iparágat, ami egyrészről az ügyfeleknek plusz értéket ad, másrészről a konkurencia által még nincs felfedezve, de nem gondolom, hogy az ingatlantulajdonosoknak első sorban az ingatlanközvetítői jutalék mértéke a problémáik forrása. Sőt, aki így gondolja, az egyértelmű, hogy egy ingatlant nem adott el életében, ugyanis nem az munkálkodik az ember fejében, amikor megbíz valakit, hogy de jó lenne egy olcsó ingatlanost találni, hanem az eladást generáló problémájára mi tud a legjobban a segítségére lenni. Így ez nagyjából annyira jó válasz, mintha az olyan autóvásárlóknak, akik biztonságosabb autókban szeretnének ülni, kitalálod a narancssárgára festett két kormányos autót. Értelmezhetetlen megoldás egy egyszerű problémára.

2, Az ingatlanfigyelo.com tulajdonosa, 1 héttel ezelőtt keresett meg, hogy nézzek rá a honlapjára. Kaptam jelszót és körbe is néztem.

Tulajdonosi hirdetéseket gyűjtenek össze hideg hívásokhoz.

Nem én vagyok a legjobb személy a tesztelésére, bár régen rengeteget hívtam én is, most már annyi ajánlásom van és megkeresésem, hogy jó pár éve nem kellett hideget hívnom. Viszont nem jártam vakon és tudom kik vannak a piacon jelenleg hasonló szolgáltatással.

 • Anadoo/maganhirdetes.hu: én ezt használtam régebben, szövegesen listázta ki a tulajdonosi hirdetéseket, akkoriban a célnak megfelelt
 • Házbank: a házbanknak is van egy ilyen belső rendszere, nem használtam, de kollégák azt állítják, hogy nagyjából lefedik egymást az anadoo-val
 • Gáspár-lista: Már ha létezik még. Az budai cég Logodi stúdió néven futott, de mindenki a tulajdnosa után “Gáspár listá”-nak hívta. Emberi erővel válogatták ki újságokból és netes felületekről a hirdetéseket, majd excel táblában adták át az így kiszűrt magánszemélyek listáját a megrendelőknek
 • Címvadász: Soha nem használtam, de szintén kollégák elmondása alapján jó program volt. Ugyan jóval drágább mint a többi, de többet is tudott náluk.

De nézzük, mit tud az ingatlanfigyelő. Ahogy elnéztem elég nagy adatbázist gyűjt össze, pl XI. kerületre rákeresve 1250 lakást listázott egy hét alatt, amik még duplikációkkal is elég szép szám. Ahhoz, hogy el tudjam helyezni a többihez képest, nyilván előfizetőjének kellene lennem valamelyik konkurens szolgáltatásnak, de ennek híján döntsétek el ti, hogy jobban végzi-e a munkáját mint a többi.

3, Best Resident

Ők voltak akik gondolom valamelyik hirdetési portálról lekapva az egyik ősrégi mélcímemre küldtek értesítőt. Spongyát rá. Nézzük mit ajánlanak.

 • 100% jutalék
 • főnök nélküliség
 • hirdetési felületek olcsóbban
 • mentor rendszer

Picit hajaz a MIOSZ-ra, azaz egy rezsiközösséggel megtámogatott szerveződésre. Nyilván vannak nyílt napok és belső rendszer és oktatás, de azért a fő hangsúly, csak a rezsiközösségen van.

Na de mi az a rezsiközösség? A hirdető portáloktól a hirdetéseket úgy tudod olcsóbban megvenni, ha nagy tételben vásárolod, így jól teszed, ha minél több kollégával összeállsz és együtt veszitek meg a csomagokat, így sokszor fél/negyed áron juthatsz hozzá egységnyi hirdetéshez.

A GDN  is valami ilyesmit csinált, csak ők a magánzók helyett a nagyobb irodákra lőtt.

Verdikt: Szerintem, ha egyedül vagy, vagy van egy kis irodád és van is elképzelésed arról, hogy hogyan szeretnéd ezt a melót űzni, akkor költségcsökkentés céljából érdemes egy ilyen közösségbe belépni, jó kapcsolatok alakulhatnak ki és jó üzeti lehetőségek. Vagy legyél ingatlanos blogger és mindezt megkaphatod ingyen! :D :D

De akkor összegezzük, hogy mit kaptunk a három cégtől.

 1. egy közepes ötlet, ami akár még lehet jól is kivitelezve
 2. egy létező szolgáltatás, ami lehet hogy jobban végzi a dolgát, mint a versenytársai
 3. egy szintén létező szolgáltatás, ami ha jól teszi a dolgát, sok ingatlanosnak segíthet a munkájában

De írd meg te, hogy mit gondolsz róluk: klikk a kommentekhez!

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!