Eredetileg az Almanachon akartam egy képet kiposztolni, de aztán rájöttem, hogy pár mondatot is hozzá fűznék, akkor meg miért ne tenném meg itt.

Szóval a Realtrends megjelentette az 500 legjobban dübörgő amerikai ingatlanközvetítő céget,  amik között csak a második annyi ingatlant adott el 2016-ban, mint mi itthon tulajdonosokkal, ügyvédekkel, közvetítőkkel, bukott tanárokkal, mindenhez értő szomszédokkal, munkanélküli színészekkel együtt.

Hogy a táblázatot könnyebben emészd, a “sides” oszlop takarja a tranzakció számokat, de mivel az államokban ketté van osztva, az eladó és vevő oldal, így nyilván kettővel kell elosztanod a cégekhez tartozó számokat, hogy az itthoni tranzakció számokkal azonos nevezőre hozd.

A következő megrökönyödés, az az összértékre való rápillantás után ért. Az első helyen álló NRT gyenge 16 milliárd dolláros összértéken zárta az egyenleget.  Ami testvérek között is fél milliárd dollárnyi céges jutalék, kb 150 milliárdnyi forint. Ebből lehet céget építgetni úgy érzem.

A másik érdekesség, akikről a Portfóliós konferencián is beszéltem, hogy az első tízbe befurakodta magát olyan cég is mint a Realty One Group, amit itthon rezsiközösségként aposztrofálunk, azaz a jutalék 100%-a marad az ügynöknél és a cég által nyújtott szolgáltatásokért fix összeget fizet havonta.

Egyébként múltkor olvastam egy cikket, a ReMax egyik amerikai vezetőjével és ott tett említést, hogy náluk is már jó pár éve működik a 95/5-ös jutalék megosztás, ahol azért lehet sejteni, hogy a 95% nem a cégnél marad.

Szóval tessék céget építeni, ami hasonló adottságokkal rendelkezik, vagy most már tényleg nekem kell megcsinálni!

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!