Joe Ades, akivel az NBC “dollár milliomos krumplihámozó ügynök” címmel készített videóriportot, majd a Vanity Fair egy 3-4 oldalas interjút közölt, már 8 éve nincs közöttünk. Én is csak most ismertem meg szörfözés közben és a róla készült videó annyira megtetszett, hogy hirtelen mindent megnéztem és elolvastam, amit vele kapcsolatban lehetett találni a neten. Íme az ominózus videó:

 

A videót majdnem egymillióan nézték meg, amin egy jól szituált, hetvenes éveiben járó öreg úr, zöldségeket pucol és tv-shopokat megszégyenítő bemutatót tartva a végén, 5 dolláros áron, 6-7 darab “swiss made” krumplihámozót el is ad. Aztán ha az ember mélyebbre ás, kiderül, hogy az öltöny egy pár-százezer forintos Chester Barrie öltöny és a krumplihámozók eladásából egy 3 hálós lakást bérel Manhatten szívében a Park Aneneu-n.

A riporter kérdésére, az “ezt még is hogyan?”-ra csak annyit mondott:

Sok kicsi, sokra megy.

Ades 3. feleségének tulajdonította, hogy az addig átlagos értékesítőből sikeressé válhatott, ugyanis közvetlenül válásuk előtt egy  Henry Mayhew  regényt kapott tőle London Labour and the London Poor címmel, ami a viktoriánus London munkásairól, koldusairól, stricijeiről, örömlányairól és utcai árusairól szólt. Mayhew az utcai árusokat két csoportra osztotta: fecsegőkre és mindenki másra.

Joet ezek a fecsegők fogták meg

Az elegáns öregúr nagy kört járt be. A háború alatt képregényeket árult Machester utcáin , ahol egy langaléta árus, Ronald Goldstein vezette be a csencselők fortélyaiba. “Az utcán egy hokedlin ült, a térdei majdnem a fülét súrolták” és úgy beszélt a tömeghez. A hokedli szándékos húzás volt, mivel a járókelők csak annyit láttak, hogy a tömeg valamit néz, de nem tudták mit, így a beszélő még jobban felkeltette az érdeklődésüket.

Később ausztráliában autós mozik parkolóiban árult egy teherautóból szinte mindent, amire árcetlit lehetett ragasztani.

Amikor az NBC riportere megkérdezte tőle, hogy mi volt a legextrémebb dolog amit életében árult, annyit felelt:

Karácsonyfát februárban.

A róla készült videóban annyira jól megfigyelhetőek az ingatlanozásban is alapul szolgáló motívumok, a kifogás kezelés, a bizalmi híd kialakítása, az érzelmi kötődés kialakítása, a figyelem felkeltése, hogy egy 4 perces gyors talpaló is lehetne kezdőknek.

És ahhoz az életigenléshez, amit érdemes megtalálnod magadban, ami mindent bearanyoz és többek között a munkádat is, Joe Ades legjobb idézete ad iránymutatást.

-Volt már valaha nyaralni?

-Az egész élet egy nyaralás….minden nap egy nyaralás.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!