Egész ingatlanos pályafutásom során eddig kétszer akartak átverni, az egyik a nagy svéd bútorbolt húsgolyó szagú paprikajancsija volt, a másik…nos a másikról, pedig ez a sztori szól.

De kezdjük a legelején.

Egy közepes méretű ingatlanos céggel volt közös irodánk 4-5 évvel ezelőtt. és hogy az üresjáratokban is csináljunk valamit, behoztam nekik pár általános szerződést telefonon. Én már akkor is kiemeltekkel foglalkoztam, így a portfóliómat nem akartam higítani, de az eladásokból jövő extra juti mindig jól tud jönni.

Ennél a kéglinél is így volt. Letárgyaltam a hölggyel, nevezzük őt Z-nek, a szerződést elküldte mélen bescannelve, aláírva, és már indulhatott is a banzáj. A velem közreműködő iroda, rögtön kezelésbe is vette, talán 2-3 nap múlva összesen 4 vagy 5 ügyfelet vitt ki egyszerre a kollégám.

És itt jött a gebasz!

Mindenkivel iratott megtekintési nyilatkozatot, mivel nem csak hogy törvényileg kötelező, de általános szerződésnél önnön magadat lövöd tökön enélkül. És itt jön a csavar, az egymásba torlódó vásárlók miatt, egyetlen egynél kimaradt az aláírás. BUMMM

Naná hogy ő vette meg az ingatlant.

Z. mivel egy elég nagy emberjogi szervezetnél dolgozott, így rögtön érezte, hogy emberbarátilag itt rögtön ki lehet bújni a fizetési kötelezettség alól.

Jött a per!

A fizetési felszólításokra és egyéb mizériákra nem térnék ki, mert az ügy szempontjából huszadrangú, de legyen elég annyi, hogy ott is voltak finomságok.

Na de milyen bizonyítékaink voltak.

  • Volt egy aláírt szerződésünk
  • egy szépen ledokumentált levelezés köztem és a tulajdonos között,  
  • és egy akár perdöntő sms-ünk, mivel a kolléga a bemutatás után észrevette a hiányt és ravasz rókaként, rögtön elküldte sms-ben az aznap kivitt ügyfelek nevét, így ha nem is volt papír róla, azért valamit lehetett ettől is várni.

És jött a bal horog.

A tulajdonos szerzett egy becsületes, jóravaló ingatlanirodát, aki azt állította, hogy ők is kivitték a vevőnket és egy számlát is lobogtattak a bíróságon, ami az adásvétel előtti időpontra volt visszadátumozva.

Igen visszadátumozva, mivel ekkora már bíróságon volt az ügy kb 1,5 éve. Attól függetlenül, hogy mi tudtuk, hogy ez teljesen valótlan, más is könnyen erre a következtetésre juthat, hiszen ha az ember csak abba belegondol, hogy egy ilyen perdöntő bizonyítékkal, nem a bíróságon, hanem már a fizetési meghagyásunknál is kiherélhette volna a teljes ügyletet, akkor azért még Stohl Andris rondán elkokainozott szaglószerve is büdöset sejt!

Persze a számla még így se teljesen stimmelt, de ezen már nem akadok fent.

És jött a mi jobb csapottunk!

Két tárgyalással ezelőtt a vevő már nem vállalt sorsközösséget a tulajdonossal és mivel neki csak veszíteni valója volt az ügyben, így bevallotta, hogy rajtunk keresztül látta először az ingatlant.

Ergo nyertünk! Nekünk van igazunk!

Egy frászt!  

Novemberben további tárgyalások várhatóak, ahol már engem is meghallgatnak mint tanút. Ha minden jól megy 250.000 forinttal leszek gazdagabb, ennyi a rám eső rész. Ahogy megnyertük, a pénzt elutalom ételosztásra. Ebből is látszik nem a lé motivál, hanem az igazságérzetem.

Szóval innen is üzenem a seggfejek szűk, de annál aktívabb táborának:

Nyasgem!!