Örök élet, ingyen lőszer!

Nagyjából így hangzik a Tesla első emberének a kijelentése, na de nem kell aggódni, ez sem itthon fog megvalósulni, hanem az államokban, bár a múlt heti tweetje alapján, ‘18-ban jönnek európába is.

Jó lenne azt a Tesla autógyáras szerződést megcsípnie az országnak. Akkor sansz lenne, hogy a cserépből is kerül ide pár aligai nyarlóra való.

 

A Tesla cserepei, a kitett videók alapján strapabíróbbak, mint a hagyományos cserepek, bár arról nincs infóm, hogy amerikában mi számít hagyományos cserépnek. Olyan, amit szemöldökkel törnek a karatésok, vagy olyan, amivel gatling ágyúval is lehet lőni, akkor sem karcolódik.

A piszkos anyagiakról annyit tudni kell, hogy a google sunroof projektjének segítségével lehet kiszámolni, hogy egyrészt mekkora felületű napelem kell a tetődre és hogy mennyi idő alatt térülne meg. Azt a pár számolást amivel találkoztam, 20 éves időtartamokat láttam, de ez függ, hogy hol lakunk. Pl Alaszkában egy 120 napos éjszaka után, lehet hogy elég gyatra megtérülést számolna a szoftver.

Egyébként ez a hőtérképes sunroof projekt, szintén csak az államokban létezik, úgyhogy ha ezen múlik, holnap már jöhet hozzánk a ruszki atomreaktor.

Annyit azért hozzátennék, hogy a napelemes cserép ideájával, egy magyar felteláló, 2010 óta párszor körbejárta a honi sajtót, de nem tudok róla, hogy meg is valósult volna a projekt, bár eléggé outsider vagyok ebben a témában. mondjuk Elon Musk cserépbizniszében sem az a hozzáadott érték, hogy még nincs ilyen, hanem hogy nagy tömegeknek elérhető és versenytársa tud lenni árban is a helyettesítő termékeknek.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!