Folytatva a startupos vonalat.

Pix4D -t amikor megláttam, hogy mit tud egy drónnal, vagy csak egy egyszerű telefonba szerelt kamerával, akkor leesett az állam. Utoljára 3 éve láttam TED-en egy komoly lézerekkel felszerelt hardvert, ami az őserdők növényzetét vizsgálta úgy hogy szinte levélre lebontva, teljes 3D-s képet adott az erdőről. Az akkor több 10 millió forintba került, most meg megcsinálod ugyanazt otthon egy tesco-s drónnal meg egy gagyi akciókamerával.

 

De hogy is működik mindez? 

Röviden: fingom nincs :D

De azért lövésem az van. Hasonló képpen, mint egy panorámaképet készítő szoftver, azzal a különbséggel, hogy itt akár több ezer nézőpontból is készülnek képek. A képekhez GPS koordinátákat fűznek, hogy a szoftver tudja, az épület, vagy terület melyik részéről készültek, de hogy hogyan lesz ebből 3D-s modell halvány gőzöm nincs.

DE mire lehet ez jó? 

A második videóban, bányászatot, mezőgazdaságot, erdőgazdálkodást, topográfiát említ. De mindenhol, ahol precíz 3D-s képalkotás fontos lehet, akár műemlékvédelem, földhivataloknál, tervezőirodáknál és igen, egyszer majd ilyen modellekben is fogunk tudni bemutatni ingatlanokat.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!