Garrett Camp a taxizást megreformáló uber egyik alapítója, az ingatlanos piacot is szeretné megreformálni, egyelőre az államokban próbálkozik, de ha beválik, semmi nem fogja megállítani, hogy Európában is elterjedjen. Nézzük miben áll az újítás:

A HAUS.com egy árversenyt generáló oldal. De kezdjük az elején. Amikor egy közvetítő szerződést köt egy ingatlanra, az értékesítés elején feltölti a haus oldalára, majd a bemutatások előrehaladtával, ahogy az első árajánlat megjön, a haus.com egyen vételi szándéknyilatkozatát kitölti a vevőjelölttel így érvényes árajánlatként felkerül az oldalra. A tulajdonos a honlapon keresztül bármikor bármelyik ajánlatot elfogadhatja, illetve a vevők láthatják az összes árajánlatot, így bármikor túllicitálhatják azt. A tulajdonos pár klikkel rábólint az általa elfogadható vételárra és jöhet az adásvétel.

A haus nyilván a kifizetett közvetítői jutalékokból szeretne lecsípni pár százalékot, ami nem kevés pénz, ha azt nézzük, hogy évente 60 milliárd dollárt tesznek zsebre az ingatlanközvetítő cégek.

Én itthon is szívesen látnék ehhez hasonló kezdeményezést, bár nem hiszem, hogy minden ingatlannak jót tesz az ilyen szintű átláthatóság. Egy kevésbé forgalomképesebb területen, hónapok óta fennlévő, árajánlat nélküli ingatlannál komoly visszatartó erő lehet a megtekintésnél, nem beszélve az áralkunál, de a belvárosi pezsgésbe új színt tudna hozni. Hozzáteszem a vaterának minden eszköze megvan hozzá, ráadásul pár héttel ezelőtt indította el az ingatlanszekcióját is.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!