Az ezrek! Ezzel a címmel jelentette meg a Realtrends.com az idei listáját, a legjobban teljesítő amerikai ingatlanosokról. A 90 oldalas kiadvány, 6 különböző módon állított össze ötventől egészen 250 fős listákat, aminek együttesen 1000 szereplője van.

A 6 különböző ismérv:

  • legtöbb tranzakciószám (egyén/csapat)
  • legnagyobb összérték (egyén/csapat)
  • legnagyobb átlagérték (egyén/csapat)

Csak hogy érezzük, hogy mennyire más az amerikai piac,  Ben Caballero a legtöbb ingatlant eladó értékesítő, 3500 ingatlant adott el egy év alatt.

Azt azért hozzátenném, hogy egy-egy ilyen ingatlanos mögött sokszor több tucat ember áll: ingatlanbehozók, ingatlanbemutatók, fotósok, lakberendező, marketinges, onlinemarketinges. De ettől függetlenül a napi 10 eladás iszonyat durva! Kb annnyit adott el, mint itthon egy franchise 500 ingatlanossal.

Összértékben is ő vezeti egyéni szinten a listát, ami piti 1,5 milliárd dollárt jelent, azaz kb a teljes magyar GDP 1%-át megmozgatta ez a körszakállas úr.

Ben Caballero; forrás: http://bencaballero.com/

“Na de hogyan lehet tanulni ebből?”

Ezt bizony ki kell gúglizni. Lenyomozni akár az első 20 értékesítőt, hogy milyen cég áll mögötte, milyen blogot ír, hány emberrel hozta össze, mi a munkametódusának az egyedisége, milyen ajánlatai vannak a piac számára. Ezek mindegyike olyan plusz infókkal tud ellátni, amit nagyrészt itthon is tudsz alkalmazni.

De megmutatom egy példán keresztül:

Maradok Bennél! Nézzük mit dob ki a gúgli. Nálam az első oldalon rögtön ott van a saját weblapja. 

Amin semmi más nincs, csak egy brutál nagy kép róla (lásd fentebb) és egy közepesen hosszú leírás, hogy mit kell róla tudni.

Írja, hogy első helyezett lett már 2016-ban is, illetve, hogy ő az eddigi egyetlen, aki az 1 milliárd dolláros értéket átlépte. Ez természetesen eladási értéket jelent, ami jutalékban 20-30 millió dollár. Az inmann news (ingatlanos portál) szerint 2013-ban, ő volt a leginnovítívabb ingatlanos. A föoldal rögtön a saját portáljára akar átirányítani, a homesUSA.com-ra. Erről a szájtról egyébént még én is hallottam. A leírás amúgy megemlíti, hogy ő a CEO-ja az említett oldalnak, illetve, hogy ez látja el őt megfelelő vevő és eladó ügyfelekkel.

Következő lépés: Lessünk rá a HomesUSA.com-ra.

Itt már kibukik, hogy azért egy elég nagy cégről van szó, ami majdnem mindennel foglalkozik ami ingatlannal kapcsolatos.

Elsőként végignéztem ezt a videót, amiből kiderült, hogy egy texasi székhelyű cégről van szó, illetve a siker egyik mozgatórugója egy eléggé összetett CRM rendszer, illetve amerikában közkedvelt MLS rendszer. Multi Listing Service, avagy egy tulajdonos egyetlen cégen keresztül meg tud bízni, akár több ezer ingatlanost is az ingatlana értékesítésével, de az ingatlanosok is az ilyen szolgáltatáshoz csatlakozva több tízezer ingatlannal bővíthetik a portfóliójukat. Itthon a házbank próbálkozik ilyen MLS rendszerrel.

A videóban azt állítja, hogy a 150 napos átlag értékesítési időt 75 napra csökkenti az egyedi metódusának köszönhetően. És az is kiderül, hogy ingatlanosokat, tulajdonosokat és építtetőket kötnek össze a platformjukkal.

Következő lépés: LinkedIn

Kíváncsi voltam, hogy mekkora cég valójában ez a HomesUSA.com. A cég linkedin profilja szerint 11 és 50 közötti az alkalmazottak száma, ami az eladási volumenhez képest igen szerény, bár arról sehol nem szól a fáma, hogy mit számoltak sikeres tranzakciónak,  azt amit direkt hozzá köthető ügynökök kötöttek, vagy azt amit a honlapjukon keresztül kötöttek, mert ilyen alapon az ingatlan.com is mondjuk 25.000 (hasra ütöttem) ingatlant ad el évente.

Most jöhetne az a lépés, hogy beregelek az oldalukra, de az olal tesztelgetése több napot venne igénybe és tuti, hogy valami licenszhez kötik a tagságot. Mindenesetre a honlap egyik szolgáltatását a quickfindert próbálgattam, amitől nem estem hasra.

Természetesen neked nem kell itt megállnod, átnézheted az ajánlataikat a tulajdonosok felé, megfelelő szoftverrel feltérképezheted a honlapjukat, megvizsgálhatod a közösségi hálókon milyen aktivitással érik el a milliós bevételeiket. Szóval az infromáció itt hever a lábad előtt, de neked kell kikaparnod, ez a lista pedig pontosan megmutatja, hogy hol kezdj el keresni.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!