Bevallom vegyes érzelmekkel kezdtem el olvasni a könyvet, mert amikor kiposztoltam az almanachra a könyv borítóját, kapott tőletek hideget meleget.

De most elolvastam, mind a 200 oldalát. Fájt. Hosszú volt és keserves! De azt is látom, hogy ez a könyv nem nekem lett írva, hanem inkább kezdő ingatlanosoknak, viszont nekik tökéletes.

A közvetítői OKJ-s képzés elvégzése utáni teljes homályban, ha nem is jelző fényt, de csepel tacskóra szerelt dinamós lámpaként utat mutat a tejfehér ködfátyolban. Nagyjából képbe kerülsz hogy hogyan jutsz el az eladásig és mikre kell odafigyelned.

Nekem ami kín keserves volt, az a vontatott történetek, aminek se vége se hossza, csak azért hogy a végén egy tanulsággal gazdagabban kapcsoljam magamra az ágyam melletti olvasólámpám fényét. Majd 20 percig nyitott szemmel annyit kérdezzek a plafontól: MIÉRT??!! Persze ha abszolút kezdő vagy, akkor ez is jól jöhet, hiszen egy valós ügyvitelt láthatsz belülről.

Gábor által használt értékesítési metódus egyébként egy teljesen jó alap lehet, amit azért haladó szinten érdemes továbbfejleszteni.

A könyvben viszont az tetszett, hogy a fontosabb üzenetek sötétebb kerettel lettek ellátva, így pár perc alatt átlapozva újra fel lehet frissíteni a tanultakat,

Voltak zavaró részek, mint a szépirodalmi próbálkozások, ami nekem csak átugrandó részek voltak. Szerintem egy tankönyvben a nyakatekert szóvirágok annyira hasznosak, mint egy tökéletes női mell formájú kinövés a könyöködön. Haveroknak felvághatsz vele, meg még egy darabig talán érdekes is, de funkcióját tekintve teljesen fölösleges.

Láttam az igyekezetet, hogy mindent érinteni szeretne, ami a közvetítéssel kapcsolatban felmerülhet, de a “mindenhez is” elv sajnos itt is hamvába halt. Ilyen volt például a kifogások kezelése, vagy az adminisztráció, amikről annyit tudtam meg, hogy léteznek és hogy fontosak.

Összegezve: Mivel egy kezemen meg tudom számolni a magyar nyelvű direkt ingatlanközvetítéssel kapcsolatos irodalmat, így azt gondolom, hogy egy kezdőnek hasznos lehet, egy haladónak meg érdemes legalább átfutnia, hogy ne érezze azt , hogy nem tett meg mindent azért, hogy jobbá váljon… mondjuk ezzel sem fog, na de az az érzés lefekvéskor!

Tehát a verdikt:

Tartalom: 3,5/10

Érthetőség: 8/10

Olvasási élmény: 3/10

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!