Kezdetben volt a simlis hirdető oldalak őse, aki trükkös csalással húzta le magyarok százait. A trükk egyszerű volt, csinálj egy valamennyire fenszi (értsd: csitti-fitti) oldalt, terelj rá minél több hirdetőt, akik nem olvassák el a kis betűs részt. És harmadik lépésként jöhet a profit.

A régi csel eszenciáját, szerintem te is sejted, hogy a kis betűs rész adja, ugyanis a hirdetés 1 hónap ingyenesség után fizetőssé válik, amiről a hónapokig ott hirdetőt már csak a fizetési felszólítás ébreszti rá. Piti trükk, de százak fizettek.

Mindig van egy jobb, egy újabb, hogy egy ügyfelemet idézzem a negyedik válása után. Elővették ezt a nem túl eredeti forgatókönyvet, és úgy érezték, ezen még tudnak egyszerűsíteni.

Ennél a cégnél már hirdetni sem kell, úgy megy ki a fizetési felszólítás!

Zseniális! Ezt nem lehet tovább fokozni! Képtelenség! Ez az átverések cianobaktériuma, a piti csalások törzsfejlődésének alfája, ha orrvérzésig járatod az agyadat, akkor sincs tovább. Ennél egyszerűbb szélhámosság nincs, vagy akkor már az átverést is kihagyod a sztoriból, és egy letaposott mamuszban, egy kicsit kitérdelt melegítőben és egy kék köntösben, langyos kakaó mellett várod, hogy valaki utaljon.

A sztori röviden Gergő interpretálásában:Meghirdettem nemrég a lakásom. Eladtuk. Már egy ideje le is szedtem a hirdetést az ingatlan.com-ról és a jófogásról is. Mindkettő megbízható portál. Most meg jött ez a kamufelszólítás a mailemre. Pofátlan csalás. Hányan fizethetik ezt be?? Nem semmi…”

Alant pedig a kiküldött felszólítás tartalma:

Na de hogy nézhet ki ez a gyakorlatban? Fondorlatos módon arra apellálnak, hogy annyi portálon hirdeti meg az eladó a lakását, hogy eladás után, pár hónap távlatából, nem fog emlékezni még csak a nevükre sem. Az egészhez nem kell más, csak egy 5000 forintos előfizetés, valamelyik ingatlanosoknak szóló tulajdonosi hirdetéseket gyűjtő portálon. Már csak anny van hátra, hogy visszalapozzanak a kigyűjtött listában legalább 3-4 hónapot, kiküldik a feltüntetett e-mailekre a fizetési felszólításokat és a már említett kitaposott mamuszban és langyos kakaóval a kézben várják, hogy utaljanak.
És 1-2 % utalni is fog. Már ha lehet hinni a behajtó cégek idevágó statisztikájának.

Szóval itt egy újabb kókler, aki saját maga mögé már offshore és egy szlovák céget is befüllent és mindennél pofátlanabb módon akar másokat lerántani. Veldánn! Ahogy a művelt szovjet mondaná!

Ha érdekel a többi ingatlanos véleménye, vagy hozzászólnál te is a bejegyzéshez, azt  itt tudod megtenni.

Ha érdekelnek a további bejegyzéseim, itt tudsz feliratkozni.