Kedves Dani!

A mai nap folyamán végképp szöget ütött a fejembe egy kérdés: MITŐL LESZ VALAKI INGATLANOS?

Abból indulok ki, az egyik ingatlanos ismerősöm minősíthetetlen helyesírással rendelkezik, egy másikról tudom, hogy még nincs meg az érettségije sem, és épp az imént az ingatlanos a terhesség alatti mozgásformákról oktatott ki.

Azt hiszem, egy (jó) ingatlanosnak kellenek némi jogi ismeretek, meg marketing érzék, kommunikációs készség, nemigaz?

Tehát a kérdés, kiből lehet ingatlanos, és mi kell hozzá? Ezt iskolában tanítják, vagy olyan mint a Zepter ügynök, hogy majd a cég kiképez és akkor jólvanazúgy, vagyhát mi történik?

Köszönöm válaszod előre is!

L.

Kedves L.

Ingatlanközvetítőként az adott megyei névjegyzékben szereplő ingatlanosok praktizálhatnak. Pontosabban praktizálhatnának, de ezt senki nem ellenőrzi, így gyakorlatilag ha körbenézel az utcán, a galambtól a gyalogoson át a buszsofőrig, mindenki működhet ingatlanosként. Ezért szoktam halkan, suttogva mondani, amikor megkérdezik, hogy mivel foglalkozom :D

A közvetítői névjegyzékbe való felvételnek alapja a büntetlen előélet, azaz egy erkölcsi bizonyítvány, illetve egy fél éves OKJ-s tanfolyam, aminek feltétele az érettségi. Mondjuk az érettségi nem egy olyan megugorhatatlan akadály, ami kizárná az írástudatlanokat, de sok cégnél elég ha a mellkasára ki tudja tűzni az iroda logóját.

Szóval ha ingatlant szeretnél venni, elég sokszínű felhozatallal fogsz találkozni, hacsak nem bízol meg valakit ezzel is. De ha eladnál, érdemes az adott megyei névjegyzéket bújni, vagy felhívsz engem és ajánlok neked kollégát. Vagy magamat. Mondjuk írni nem tudok, de logóm jól mutat a mellkasomon :D

Dani

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!


    Elolvastam és tudomásul vettem adatkezelésre vonatkozó jogi nyilatkozatot*!