Az ingatlan.com pár hónapja vezette be azt a platformot, aminek segítségével az azonos hirdetéseket egy listába gyűjtve nézhetik a regisztrált felhasználók. Az árminimum ennél egy fokkal többet ígér.

Összegyűjti az összes portál hirdetéseit és minden egyes hirdetés fölé odabiggyeszti, hogy ki árulja legolcsóbban, hol és hányan hirdetik.

 

Az ötlet amerikában már létezik, csak picit máshonnan szedik be a hasznot.

Az ingatlan.com-os kezdeményezés az általános szerződésekkel dolgozó ingatlanosok között igen nagy felzúdulást keltett. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez még rosszabban fogja őket érinteni. Elég csak 1 forinttal drágábban hirdetni és második leszel egy olyan listában, ahol a második az első vesztes.

Viszont ott vannak a vevők, akik nyilván érdekeltek benne, hogy használják. Hiszen, sokszor több milliót meg tud egyetlen egy klikkel spórolni.

Az árminimum sikere két dolgon múlik.

  1. Az egyik, hogy mennyi lét nyomnak bele marketingbe. A sajtó közleményük alapján több “startup”-pal is rendelkeznek, biztos hogy nem “csupasz seggel” állnak a startmezőhöz.
  2. És hogy az adott cégek adatbázisának az összegyűjtését, milyen metodika alapján végzik, mivel egy-kettő törvénybe ütközik. Sőt olyan cégek, mint pl az ingatlan.com, az adatbázisukat rengeteg, csak botok által látható fals adattal töltik meg, hogy ne lehessen egy az egyben lenyúlni. Bár régi rókák állnak ezen az oldalon is, biztos gondoltak erre is.

Szóval amiről már többször írtam, a piac szépen lassan átrendeződik.

Arról pedig egy pillanatra se feledkezzünk meg, hogy az “egy klikkes magánszemélyek felkutatatása” egy ilyen adatbázissal, nagyjából fél napi munkával megvalósítható, így az általános szerződéssel dolgozó kollégákra cudar idők várnak! 

update: a cég jogi nyilatkozata az adatgyűjtéssel kapcsolatban  Eszerint minden törvényes és tuti. Asszem lesz itt még sokaknak ehhez hozzáfűzni valója.

update 2: Az ingatlan.com oldalán már nem működik. Lehet még sincs minden rendben a működés körül.

Érdekel az ingatlan biznisz? Szeretnél értesítést kapni az új cikkekről?

Nincs más dolgod, mint megadni az emailcímedet és ha új bejegyzés jelenik meg az oldalon, én azonnal elküldöm neked!